fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Delta en United staken voordeelvluchten wapenlobby NRA

Delta Air Lines en United Airlines hebben hun banden verbroken met de National Rifle Association (NRA), de Amerikaanse belangenorganisatie van vuurwapenbezitters en -makers. De maatschappijen volgen daarmee andere bedrijven, zoals Hertz, Enterprize en hotelketen Best Western.

Korting
Concreet betekent dit voor NRA-leden dat zij bij de airlines geen korting meer krijgen op vluchten naar het jaarlijkse congres van de belangenclub. Delta en United hebben de organisatie opgeroepen om alle verwijzingen naar de maatschappijen van de website te verwijderen.

Protest
Aanleiding voor het handelen is de opkomst van de beweging #boycotNRA. Na de schietpartij in Florida eerder deze maand, waarbij zeventien mensen werden doodgeschoten, sloten veel mensen zich aan bij de protestgroep. De NRA houdt tot dusver alle oproepen om de verkoop van vuurwapens in de VS te verbieden, tegen.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button