fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

EgyptAir vernieuwt vloot met CS300’s en B787’s

EgyptAir heeft details bekendgemaakt over de levering van nieuwe vliegtuigen. De maatschappij ontvangt vanaf eind dit jaar CS300’s en Boeing 787-9’s om de luchtvloot te vernieuwen.

Schema
Topman Safwat Musallam heeft in de Egyptische krant Ahram een voorlopig schema onthuld voor de levering van de vliegtuigen van Bombardier en Boeing. De eerste CS300 moet tussen november 2018 en januari 2019 worden geleverd. De eerste 787-9 wordt in juli 2019 verwacht.

Embraer 170
EgyptAir had een order geplaatst voor twaalf CS300’s plus een optie voor nog eens twaalf exemplaren. De levering van bestelde vliegtuigen gaat door tot 2020. Met de komst van de Bombardiers kan EgyptAir afstand doen van de verouderde Embraer 170’s. Tussen 2018 en 2019 worden deze vliegtuigen uitgefaseerd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button