Editors choiceFlight ReportLiefhebberNaast het nieuws

Flight Report: Iberia A340-600 | Video

Airline: Iberia
Route: Madrid Barajas (MAD) – London Heathrow (LHR)
Toestel: Airbus A340-600 (EC-JFX)
Vlucht: IB 3166
Seat: 42L Economy class
Waardering:

De route tussen Madrid Barajas en Londen Heathrow is een druk bevlogen route. British Airways en Iberia vliegen tientallen keren per dag tussen de twee hubs. Op deze route vliegen voornamelijk narrowbody vliegtuigen, maar ook drie keer per dag een widebody. Twee daarvan zijn een British Airways B767 en B777. Eén keer per dag vliegt een Airbus A340-600 van Iberia op deze route. De IB 3166.

Service
Iberia serveert op deze vlucht de bekende ‘snacks en drinks’ met een Spaans tintje. De passagiers moeten deze versnaperingen wel zelf betalen. Op deze relatief korte vlucht, zijn er ruim voldoende cabin attendants aanwezig. Het lijkt op deze vlucht of ze het vooral belangrijk vinden om het onderling gezellig te hebben. Dit komt het serviceniveau niet ten goede.

Comfort
Wanneer je de keuze hebt tussen narrowbody en widebody vliegtuigen, levert de widebody (in dit geval de A340-600) in de meeste gevallen meer beenruimte op. Dit was ook nu het geval. De zitting van de stoel was erg kort, maar de beenruimte maakte dit weer goed. Samen met het In Flight Entertainment zorgt dit ervoor dat de vlucht prima uit te houden is.

Conclusie
Een hele fijne vlucht als je niet teveel op het personeel let. De ruimtelijkheid van een widebody en het In Fligh Entertainment zorgen ervoor dat de standaarden aanzienlijk hoger liggen dan de gemiddelde intra-Europese vlucht.

Maurits Vink

Fotograaf. Maurits is daar waar vliegtuigen zijn, in of buiten Nederland. Hij is afgestudeerd in International Aviation Operations en studeert nu Crossmediale Communicatie. Maurits heeft ook interesse in marketing en grafische vormgeving.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close