fbpx
IncidentenNieuws

Powerbank vat vlam in China Southern Boeing 777 – video

Tijdens het boarden van een China Southern vlucht 3539 zondagochtend in Guangzhou heeft een powerbank in de handbagage van een passagier vlamgevat. Het toestel, een Boeing 777-300ER, was bijna gereed om te vertrekken voor een binnenlandse vlucht naar Shanghai.

Bagagevak
De tas was korte tijd daarvoor in het bagagevak geplaatst. Hoe de powerbank zo snel kon ontvlammen is onduidelijk. Wel zijn er in het verleden vaker problemen ontstaan met het vervoer van lithium batterijen.

Sap
Niemand raakte bij het incident gewond. Op videobeelden is te zien dat het vuur vrij snel kon worden gedoofd. Een cabinemedewerker en een passagier blusten het vuur door flessen water en sap op de tas te gooien.

Het vliegtuig is vervolgens ontruimd. Passagiers zijn op een vervangende vlucht, drie uur later alsnog vertrokken richting Shanghai.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button