fbpx
Editors choiceLiefhebberNaast het nieuwsVliegvelden

Top 5: kortste vluchten vanaf Schiphol

Vandaag een top 5 van de kortste vluchten die vanaf Schiphol mogelijk zijn*. Uit het oogpunt van geluidsoverlast, milieuvervuiling en de beperkte ruimte op Nederlandse luchthavens klinken steeds vaker geluiden om korte vluchten te verminderen. De trein zou het alternatief moeten zijn op short-haul. Met name de komst van de rechtstreekse trein vanuit tussen Amsterdam en Londen, de Eurostar vanaf 4 april, hebben de discussie aangewakkerd.

Wat de invloed van nieuwe (snelle) treinen zal zijn moet de toekomst uitwijzen. Momenteel zijn er nog diverse bestemmingen per vliegtuig vanaf Schiphol in minder dan één uur bereikbaar.

Top 5
5. Billund: 1 uur en 5 minuten
4. Hamburg, Humberside en Londen: 60 minuten
3. Luxemburg: 55 minuten
2. Bremen, Düsseldorf en Norwich: 50 minuten
1. Brussel en Hannover: 45 minuten

*De top 5 is gebaseerd op vluchtduur. Bestemmingen uit het winterseizoen van 2018 zijn opgenomen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button