fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Alitalia niet meer naar Etihad thuishaven Abu Dhabi

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia vliegt nog tot en met 24 maart tussen Rome en Abu Dhabi, daarna wordt deze vlucht geschrapt, zo bevestigd een woordvoerder van Alitalia desgevraagd.

Schrappen
Alitalia stopt met de vlucht tussen Rome en Abu Dhabi. Tot en met 24 maart van dit jaar vliegt Alitalia nog wel dagelijks tussen de Italiaanse hoofdstad en de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Vlucht
Er wordt nog een kleine maand met een Airbus A330-200 iedere dag tussen Rome en Abu Dhabi, de hub van Etihad, gevlogen. Het stoppen met de route is naar voren gehaald. Eerst was Alitalia van plan per 28 oktober 2018 te stoppen met de route.

Etihad
Etihad heeft op dit moment 49 procent van de aandelen van Alitalia in handen. Jarenlang probeerde Etihad een winstgevende maatschappij van Alitalia te maken, maar dat is niet gelukt. Om die reden trekt Etihad zich terug en staat de Italiaanse maatschappij te koop. Door het minderheidsbelang van Eithad in Alitalia voedden de Italianen de thuishaven van Etihad met vluchten vanuit Rome.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button