fbpx
FinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Meerderheidsbelang voor Boeing in joint-venture Embraer’

Boeing krijgt in de op te zetten joint-venture met de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer, een aandeel van 51 procent. Dat meldt columnist Lauro Jardim van de krant O Globo zondag op basis van ingewijden. Boeing en Embraer zijn nog aan het onderhandelen over de vormgeving van een JV.

Commercieel
Door samen te werken hoopt Boeing te profiteren van de commerciële luchtvaarttak binnen Embraer. De militaire afdeling wordt buiten beschouwing gelaten. Eerdere plannen om Embraer over te nemen werden tegengehouden door de Braziliaanse regering. Brazilië wilde niet dat de militaire productielijn in buitenlandse handen zou komen.

CSeries
Boeing probeert concurrent Airbus bij te blijven. De Europese vliegtuigbouwer nam vorig jaar een meerderheidsbelang in het Canadese Bombardier. Airbus wil zijn positie op de markt voor short-haul vliegtuigen versterken. Met de E-Jet, een toestel dat dezelfde markt bedient als de Canadese CSeries, hoopt Boeing de concurrentie op te voeren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button