fbpx
NieuwsProfessionalVeiligheid

‘Piloot president Trump kandidaat om hoofd FAA te worden’

De persoonlijke piloot van president Trump staat op de shortlist om het hoofd van de Federal Aviation Administration (FAA) te worden, zo meldt de Amerikaanse politieke nieuwswebsite Axios op basis van bronnen rond het Witte Huis.

Piloot
De jarenlange persoonlijke piloot van Trump, John Dunkin, wordt door de president van de Verenigde Staten voorgedragen om de FAA te leiden. Dat vertelde Trump aan zijn regering volgens bronnen die Axios sprak.

FAA
De Federal Aviation Administration is de Amerikaanse luchtvaartautoriteit. Het overziet alle activiteiten van de burgerluchtvaart in de Verenigde Staten en heeft een jaarlijkse begroting van zo’n 16 miljard dollar (13 miljard euro). De FAA valt onder het  United States Department of Transportation en is op 23 augustus 1958 opgericht.

Bronnen
Volgens de bronnen die Axios sprak is het niet vreemd dat de persoonlijke piloot van Trump op de shortlist staat. Volgens een bron is Dunkin “niet alleen een piloot”. “Hij leidde luchtvaartmaatschappijen en zakelijke vluchtafdelingen, gecertificeerde airlines vanaf het begin dat ze werden opgericht volgens de FAA-voorschriften. Ook hield hij toezicht op de vloot van de presidentiële campagne van Trump, waaronder het beheer van alle luchtvaarttransporten naar 203 steden in 43 staten in de loop van 21 maanden”, aldus de bron.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button