fbpx
CargoNaast het nieuwsProfessionalVliegvelden

Vier keer meer vracht voor DHL op vernieuwde hub Brussel

Vrachtbedrijf DHL Express opent de vernieuwde hub op Brussels Airport, zo meldt DHL. Het is de vijfde grootste hub in het wereldwijde DHL netwerk.

Hub
De vernieuwde hub op Brussels Airport zal de capaciteit van DHL Express bijna verviervoudigen tot 42.000 zendingen per uur. Er werd 140 miljoen euro geïnvesteerd in de vernieuwde hub. Door de extra capaciteit is er ook ruimte voor 200 nieuwe banen. De oppervlakte van de DHL hub is 36.500 vierkante meter groot. De hub ging 22 februari open.

Award
Niet alleen wordt met de vernieuwde hub van de internationale dochteronderneming van Deutsche Post DHL, een vrachtonderdeel van de Brusselse luchthaven gemoderniseerd, ook won Brussels Airport een prijs gerelateerd aan vracht, namelijk de International Cargo Airport of the Year Award.

India
Op het evenement “Air Cargo 2018” in India ontving de luchthaven de prijs voor beste vrachtluchthaven van het jaar. “Brussels Airport wordt bekroond om de sterke ontwikkeling van de vrachtafdeling Brucargo als hub van farmaceutische producten”, aldus het vliegveld.

Vracht
In het afgelopen jaar vervoerde de luchthaven 536.000 ton vracht per vliegtuig. Er werd een toename van 18 procent gerealiseerd in het transport van farmaceutische producten.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button