fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Air Europa maakt eerste vlucht met nieuwe Boeing 787-9

Het Spaanse Air Europa heeft de inaugurale vlucht met de eerste Boeing 787-9 Dreamliner van de maatschappij gevlogen, zo meldt de airline.

Vlucht
De eerste officiële vlucht met de nieuwe Boeing 787-9 van de maatschappij vloog maandag van Madrid naar Palma de Mallorca. Enkele dagen eerder werden het toestel al ingezet voor vluchten. De Boeing met registratie EG-MSZ zal met name worden ingezet op vluchten naar Buenos Aires.

16
De Boeing is de eerste van de 16 toestellen die Air Europa bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer besteld heeft. Naar verwachting wordt de tweede 787-9 in maart opgenomen in vloot, ook dit toestel wordt op de route naar Buenos Aires gebruikt. De resterende vliegtuigen worden tot en met 2022 aan de maatschappij geleverd.

Boeing
De Boeing van de in 1986 opgerichte maatschappij biedt ruimte aan 333 passagiers waarvan er 30 plaats kunnen nemen in business class. De resterende 303 stoelen zijn economy.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button