FinancieelOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Comac verkoopt 50 vliegtuigen

De Chinese vliegtuigbouwer Comac heeft vijftig vliegtuigen verkocht aan een eveneens Chinese leasemaatschappij. Het totaal aantal bestellingen passeert met deze order de 1250.

Het Chinese Huarong Financial Leasing bestelt dertig C919’s en twintig ARJ21’s. De concurrent voor de 737 en A320, C919, kent nu 815 bestellingen door 28 klanten. De ARJ21 (een soort Fokker 100) heeft 453 bestellingen bij 21 klanten.

Chinese droom
De baas van Huarong zegt: “de ontwikkeling van een groot passagierstoestel is niet alleen onderdeel van de Chinese droom, het is ook van belang voor de snel groeiende vraag naar burgerluchtvaart.” Ook zal het bedrijf de ontwikkeling van de twee types scherp in de gaten houden en waar nodig ondersteuning verlenen. Tot nog toe leverde Huarong vooral aan het midden en kleinbedrijf.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close