NieuwsProfessionalVliegvelden

Dubai Airport sluit start- en landingsbaan in 2019

Het Dubai International Airport (DXB) sluit volgend jaar voor een periode van 45 dagen de zuidelijke start- en landingsbaan, zo meldt het vliegveld.

Renovatie
De zuidelijk baan ondergaat een renovatie waarbij zo’n 60.000 ton asfalt gebruikt wordt om de baan te vernieuwen. Daarnaast wordt er 8000 kubieke meter beton gebruikt om de baan en taxibanen te verstevigen. Ook worden 5.500 lampen vervangen en wordt er zo’n 800 kilometer aan kabels aangelegd.

Banen
Iedere week wordt er wel onderhoud gepleegd aan de start- en landingsbanen op het Dubai International Airport, maar voor grote werkzaamheden wordt de baan volledig gesloten. In 2014 werd de noordelijke baan van het vliegveld hiervoor gesloten. Komend jaar is de zuidelijke baan aan de beurt.

Dubai
Het vliegveld van Dubai blijft 24 uur per dag open en ziet gemiddeld zo’n 1.100 vliegbewegingen in die tijdsspanne. De meeste vliegtuigen die het vliegveld aandoen zijn widebody toestellen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close