fbpx
General aviationLiefhebberNaast het nieuws

Hoogvliegers heeft plek voor vrijwilligers en passagiers

Stichting Hoogvliegers bezorgt ernstig zieke en gehandicapte kinderen de dag van hun leven, ze mogen, onder begeleiding van een piloot, zelf vliegen.

Vliegen
In de afgelopen 10 jaar heeft Stichting Hoogvliegers al zo’n 9.000 kinderen tussen de 6 en 17 jaar een onvergetelijke dag bezorgd. De vrijwilligers van de organisatie, vaak zelf beroepsvliegers, vliegen het hele jaar door vanaf ieder vliegveld in Nederland met zieke en gehandicapte kinderen. Zij stellen hun vliegtuig of helikopter ter beschikking en laten de kinderen, als ze er klaar voor zijn, zelf vliegen.

©Stichting Hoogvliegers

Hoogvliegdagen
Ieder jaar worden er, over het hele land, zo’n 15 Hoogvliegdagen georganiseerd door de stichting. Zaterdag 16 juni wordt voor de vierde keer op Vliegbasis Leeuwarden een Hoogvliegdag georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht. Kinderen die in de doelgroep vallen kunnen zich nog aanmelden voor dit evenement.

Vrijwilligers
De stichting heeft op dit moment zo’n 800 vrijwilligers, maar kan nog versterking gebruiken. Er wordt nog gezocht naar piloten en vrijwilligers die op de grond verschillende functies vervullen. Meer informatie hierover kan gevonden worden op deze site.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button