IndustrieInnovatieNieuwsProfessional

Nieuwe long-range Falcon business jet aangekondigd

Het Franse Dassault Aviation heeft een nieuwe business jet aangekondigd voor lange afstanden, de Falcon 6X, zo meldt de vliegtuigbouwer.

6X
De business jet heeft een cabine van 1,98 meter hoog, 2,58 meter breed en een lengte van 12,3 meter. Het toestel kan 16 reizigers herbergen in drie verschillende lounge gedeeltes. Door de 29 extra grote ramen kan er veel natuurlijk licht de cabine instromen, net zoals in het kombuis waar een raam in wordt gezet.

Motoren
De nog te bouwen Falcon 6X wordt door Pratt & Withney Canada’s Pure Power PW800 motoren aangedreven. Door de motoren kan het vliegtuig een topsnelheid halen van 0,9 mach (1102,54 kilometer per uur). De 6X kan een afstand van 10.186 kilometer afleggen. Hiermee kan het toestel rechtstreeks tussen bijvoorbeeld Los Angeles en Genève vliegen.

Toekomst
Als alles naar verwachting verloopt, maakt het toestel in 2021 de eerste vlucht en worden vanaf 2022 de eerste toestellen aan klanten geleverd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button