fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

AirAsia verkoopt verhuurafdeling

AirAsia Berhad verkoopt de vliegtuig verhuurafdeling van de maatschappij om de focus terug te leggen op de kern, de vliegoperaties, zo meldt de airline.

Geld
De verhuurafdeling van AirAsia, de budget luchtvaartmaatschappij uit Maleisië, wordt verkocht aan BBAM, een van ‘s werelds grootste vliegtuigverhuurders, voor zo’n 1,2 miljard dollar (984,12 miljoen euro). Zo kan AirAsia een deel van de schulden wegwerken en zich weer richten op de operationele taken.

Huur
Onder de verkoop van de verhuurafdeling van AirAsia vallen 84 vliegtuigen en 14 vliegtuigmotoren. Van deze toestellen die aan BBAM verkocht worden, huurt AirAsia weer 79 toestellen en 14 motoren terug.

Kern
Volgens de ceo van AirAsia, Tony Fernandes, is de verkoop in lijn met de strategie om niet kern onderdelen af te stoten, zoals het verhuren van vliegtuigen. Ook heeft de maatschappij vorig jaar het eigen trainingscentrum gesloten en de grondafhandeling opgeheven. “De AirAsia groep is blij om deze nieuwe, langetermijnsamenwerking met BBAM aan te gaan. We kijken uit naar de vele jaren die komen gaan”, aldus Fernandes.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button