AirlinesEditors choiceFrequente reizigerNieuws

Business Class boeken via easyJet

Binnenkort is het mogelijk: businessclass boeken op de easyJet-website. Niet in de toestellen van easyJet maar van La Compagnie.

Overeenkomst
In het kader van het ‘Worldwide by easyJet’-programma heeft de budgetmaatschappij een overeenkomst met La Compagnie gesloten. Zo bevestigt een woordvoerster desgevraagd aan Up in the Sky. La Compagnie vliegt vanaf Parijs Charles de Gaulle. EasyJet heeft ook een overeenkomst gesloten met Corsair, dochter van de TUI group. Die airline heeft haar hub op Parijs Orly.

Full-business
La Compagnie is een full-businessclass-maatschappij. Er wordt op één route gevlogen, tussen Parijs en Newark. Het bedrijf heeft hiervoor twee 757-200’s. Aan boord van de toestellen zijn 74 stoelen, die plat kunnen maar wel onder een hoek van 175 graden blijven staan. De zogenaamde angle-flats staan in een 2-2 opstelling. De pitch is 62 inch en ze zijn 26 inch breed. Ze hebben ook een massagestand.

©La Compagnie

A320neo
Er wordt een driegangen maaltijd geserveerd en passagiers lenen een tablet voor IFE. De maatschappij heeft twee A321neo’s besteld. Deze Airbussen vervangen vanaf 2019 de 757’s. In 2017 vervoerde de maatschappij bijna 57.000 passagiers in bijna 1.000 vluchten. De toestellen zitten 79 procent vol.

©La Compagnie
Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.

Gerelateerde artikelen

Back to top button