fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Embraer E190-E2 ontvangt typecertificering

De E190-E2 van het Braziliaanse Embraer heeft de typecertificering ontvangen van de Braziliaanse, Amerikaanse en Europese luchtvaartautoriteit, zo meldt de vliegtuigbouwer.

Certificering
De Agência Nacional de Aviação Civil (ANAC), de Federal Aviation Administration (FAA) en de European Aviation Safety Agency (EASA), hebben de E190-E2 van Embraer de typecertificering gegeven. Hiermee mag het toestel in Brazilië, de Verenigde Staten en Europa ingezet worden op commerciële vluchten. Het is de eerste keer dat een vliegtuig van deze categorie in één keer de certificering ontvangt van drie grote luchtvaartautoriteiten.

Tests
Voordat de E190-E2 de certificering ontving is het toestel aan verschillende tests onderworpen. De vier prototypes van het vliegtuig vlogen samen meer dan 2.000 vlieguren en ondergingen 45.000 uren aan grondtests. In 2013 werd de E2 gelanceerd, 56 maanden later ontving het vliegtuig de certificering.

Widerøe
Widerøe, een Noorse luchtvaartmaatschappij, wordt de eerste airline die de E190-E2 in ontvangst neemt. Vanaf april zet Widerøe het toestel in op commerciële vluchten. De regionale airline heeft een contract voor 15 vliegtuigen van de E2 familie, waarvan drie bevestigde bestellingen van de E190-E2 en de kooprechten voor nog 12 toestellen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button