AirlinesFrequente reizigerNieuws

Europese luchthavens gebukt onder winterweer

Verschillende luchthavens in Europa hebben last van het winterweer. Hierdoor lopen verscheidene vluchten vertraging op of worden geannuleerd, zo meldt Eurocontrol.

Schiphol
Op Schiphol zijn verschillende vluchten geannuleerd door de harde wind of doordat op de plaats van bestemming het niet mogelijk is om te landen door het winterweer. Zo zijn er verschillende vluchten naar het Verenigd Koninkrijk geschrapt.

Verenigd Koninkrijk
In het Verenigd Koninkrijk is het op het vliegveld van Glasgow niet mogelijk om te landen. Tot 15:00 uur lokale tijd kan er volgens Eurocontrol niet op Glasgow geland worden door sneeuwval. Ook Londen Heathrow en Londen City zien vertragingen door harde wind en sneeuw.

Europa
Ook de luchthaven van Lissabon heeft last van weersomstandigheden, net zoals Parijs Orly. Op het vliegveld van Genève is het niet mogelijk om te landen tot 12:00 uur door sneeuwval. Naar verwachting zal het Zwitserse vliegveld de hele dag last hebben van zware vertragingen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen