fbpx
Travel

Wegdromen van Seoul | Video 

Nu de winterspelen in Zuid-Korea achter de rug zijn, is de rust wedergekeerd in Pyeongchang en Seoul. Een mooie gelegenheid om te ontdekken wat de toerisme sector van Seoul allemaal te bieden heeft! In 2016 bezochten namelijk ruim tien miljoen internationale toeristen de levendige en energieke hoofdstad van Zuid-Korea. Seoul lijkt simpelweg niet stil te staan, het leven gaat dag en nacht door. Hoewel Seoul een moderne metropool vol met wolkenkrabbers is, heeft de stad wel degelijk een rijke historie! De bruisende stad heeft namelijk een tal van authentieke tempels en schitterende paleizen te bieden.

Seoul is al ruim zeshonderd jaar de hoofdstad van Zuid-Korea en tevens met ruim 10 miljoen inwoners ook de grootste stad van het land. Om alle bezienswaardigheden van Seoul te kunnen bewonderen heb je zeker meerdere dagen nodig. De stad is extreem veilig en schoon, daarnaast is de mobiliteit in de stad uiterst goed georganiseerd. Om de haverklap zal je namelijk een ondergronds metrostation tegenkomen.

©YouTube Expedia- Stadscentrum Seoul

Paleizen

Het hoogtepunt van Seoul is toch wel het paleiscomplex, Changdeokgung. Het complex is oorspronkelijk in de 15e eeuw gebouwd en bestaat voor 60% uit de Huwon Secret Garden. Het paleis heeft bovendien een welverdiende spot op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een ander vorstelijk gebied nabij het Changdeokgung paleis is het Gyeongbokgung paleis. De laatstgenoemde behoort tot de koninklijke familie en bezit ruim vijfhonderd gebouwen, die samen welgeteld goed zijn voor duizenden kamers. Toen het koninklijke familie nog in het paleis woonde had de familie tot wel 3000 medewerkers in dienst om het hele complex draaiende te houden. Tijdens de Japanse invasie in de 16e eeuw werd het paleis verwoest, later is het hele complex herbouwd.

©YouTube Expedia- Gyeongbokgung
©YouTube Expedia- Huwon Secret Garden

N-Seoul Tower

Het letterlijke hoogtepunt van Seoul is de 237 meter hoge N-Seoul tower. Je kan er simpelweg niet omheen draaien, de eye catcher, is namelijk te bewonderen vanaf elk punt in Seoul. Hoewel de toren op zichzelf al hoog is, staat hij ook nog eens op een heuvel waardoor hij groter lijkt dan hij is. De toren is te bereiken via een kabelbaan, wat je tot de voet van de N Seoul Tower brengt. Vanaf het observatiedek kunnen bezoekers genieten van een denderende 360 graden uitzicht over Seoul. Hoewel de toren veel bezoekers trekt vanwege het uitzicht, is het ook een bedevaartsoord voor liefdesstelletjes. Net als bij Pont de l’Archevêché in Parijs kunnen stelletjes elkaar de eeuwige liefde verklaren met het hangen van hangslotjes aan de hekken op de top.

©YouTube Expedia- N-Seoul Tower

Hongdae

Hongdae is volgens de meeste mensen de leukste buurt als het gaat om hippe straten, voedselkraampjes en drukte. Hongdae ligt namelijk midden in het studentendistrict van Seoul, pal voor de Universiteit van Hongik. In de jaren 90 toen de grond nog goedkoop was in Hongdae, vestigde veel studenten zich in het district, sindsdien zijn het aantal clubs en barretjes zeer hard gegroeid. In de winkelstraat, Hongdae Shopping street, worden de hele dag straatoptredens gegeven door straatartiesten. Langs de straat zijn streetfood stalletjes te vinden waar alle facetten van de Koreaanse keuken te proeven zijn! Ervaar de dumplings, noodle soups of Korean barbecue. Zoek met name de kraampjes op waar locals voor staan, daar is pas echt authentiek Koreaans voedsel te proeven!

Busan

Busan is de tweede stad van Zuid-Korea en zeer populair bij de toeristen. De stad is zuidoostelijk gelegen en ligt hierdoor relatief gezien vrij dichtbij Japan. De ferry vanaf Busan doet er doorsnee drie uur over om Japan te bereiken. Naast de haven van Busan liggen de (drukbezochte) stranden van Busan. Liefhebbers kunnen terecht bij een van de prachtige zandstranden. Van oorsprong heeft Zuid-Korea weinig zandstranden, dat maakt de stranden van Busan des te bijzonderder. Doordat Busan wel over zandstranden beschikt is het altijd extra druk op het strand.

https://www.youtube.com/watch?v=sr3O7ArQTYY

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button