IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Bombardier verlegt focus van CSeries naar Q400

De komende jaren focust Bombardier bij de verkoop van commerciële vliegtuigen op de verkoop van de Q400 en de CRJ-lijn. “Zij brengen het geld binnen”, stelt vicepresident Colin Bole in een interview met Aviation Week.

Bombardier investeerde de afgelopen jaren veel in de ontwikkeling en productie van de CSeries. Volgens Bole ligt bij de buitenwacht mede daarom ook de focus op dat toestel. Hij vindt dat niet terecht. “Voor ons als business brengen de CRJ en de Q400 elke dag de omzet binnen. Ik hecht aan alle drie evenveel waarde”, aldus Bole.

Speerpunt
Met name de Q400 is een speerpunt van de vliegtuigbouwer. “De Q400 was ons best verkopende product vorig jaar. We zijn uitverkocht voor 2018 en het merendeel van 2019”, vertelt Bole.

Aandacht
Voor het toestel is de laatste maanden veel aandacht. “We hebben al laten zien hoe effectief het toestel kan zijn in Afrika en het Midden-Oosten. De concurrent (ATR, red) kan dat niet”, stelt Bole.

Met ATR voert Bombardier een strijd die vergelijkbaar is met die van Airbus en Boeing. De toestellen van beide bouwers zijn qua omvang vergelijkbaar.

Vergelijking
Een vergelijking tussen de toestellen van ATR en de Q400 gaat volgens Bole niet op. “Het is niet turboprop versus turboprop. De Q400 is een meer een kruising tussen een turboprop en een regionale jet”, zegt hij.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button