AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Delta loopt 40 miljoen mis door stoppen NRA-korting

Delta Air Lines profiteert niet van nieuwe belastingregels in de Amerikaanse staat Georgia. De maatschappij wordt gestraft omdat leden van de National Rifle Association (NRA) geen voordeel meer krijgen, meldt Reuters.

Delta en United Airlines maakten eerder deze week bekend dat leden van wapenlobbyclub NRA geen voordelen meer krijgen. De leden konden in het verleden met korting vliegen naar het jaarlijkse NRA-congres.

Belastingverlaging
De actie van Delta zette kwaad bloed bij senatoren in Georgia, waar Delta’s thuisbasis Atlanta ligt. Zij namen donderdag een wet aan waarmee de belastingen verlaagd worden.

Kerosine
Onder deze wet zou in eerste instantie ook kerosine vallen, wat voordelig zou zijn voor Delta. Na het besluit van Delta is die er echter uitgehaald.

Extra
Volgens Reuters betaalt Delta door de nieuwe wet ongeveer veertig miljoen dollar extra aan accijns op kerosine. De brandstofkosten zijn bij veel airlines hoog en kunnen het verschil maken tussen winst en verlies.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close