AirlinesNieuwsVliegvelden

O’Hare en American ruziën over bouw extra gates

American Airlines blokkeert de modernisatie van een aantal gates op luchthaven Chicago O’Hare. De maatschappij vindt dat er meer gates gebouwd moeten worden, maar O’Hare weigert dat.

Ceo Doug Parker van American Airlines wil graag dat er drie extra gates komen, bovenop een plan van de luchthaven om de capaciteit uit te breiden naar 220 gates. Nu zijn dat er nog ongeveer 150.

“We weten dat het mogelijk is om er nog drie te bouwen en we willen er ook graag drie extra”, aldus Parker tegenover FlightGlobal.

Nadelig
Volgens American Airlines is het plan van de luchthaven nadelig voor de gateverdeling tussen American en concurrent United Airlines, die beiden een grote hub hebben op het vliegveld.

Sloop
In het plan wordt één van de terminals gesloopt en vervangen door een nieuwe terminal. Daar worden dan United en American allebei ondergebracht.

Gat
Volgens Parker groeit het gat tussen de hoeveelheid gates van beide maatschappijen dan naar vijf stuks, in het nadeel van American. Voor de ceo is het voldoende als er drie gates bij gebouwd worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button