AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsVliegvelden

Sneeuw en wind zorgen voor problemen in Europa

Diverse Europese luchthavens hebben ook vrijdag nog last van de winterse omstandigheden. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland blijven vliegvelden dicht en zijn vluchten geschrapt.

Volgens Eurocontrol hebben onder andere Glasgow, Milaan, Edinburgh en Lissabon last van het weer. De luchthavens van Dublin en Exeter blijven zelfs de hele vrijdag gesloten.

Code rood
In het Verenigd Koninkrijk geldt sinds donderdag code rood door het winterweer. Op het vliegveld van Glasgow was het donderdag ook niet mogelijk om te landen. De luchthaven van Southampton heeft voor vrijdag diverse vluchten geschrapt.

Schiphol
KLM heeft voor vrijdag op voorhand alle vluchten tussen Schiphol en Glasgow, Humberside, Teesside, Edinburgh, Leeds-Bradford en Dublin geannuleerd. Van en naar Bristol en Cardiff wordt tot 13.00 uur niet gevlogen.

Verenigde Staten
Ook in de Verenigde Staten is er zwaar winterweer. Door sneeuwval in het noordoosten van het land heeft Delta Air Lines een groot aantal vluchten geschrapt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen