AirlinesIndustrieLiefhebberNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Airbus spuit eerste twee A330neo’s voor TAP

Airbus heeft de eerste twee A330neo’s gespoten en uit de spuithal gerold. De toestellen zijn bestemd voor de Portugese carrier TAP en voorizen van een speciale livery.

Van de neo-versie van de A330 zijn inmiddels 220 exemplaren besteld. AirAsia is tot nu toe de grootste klant, met 66 exemplaren. Het eerste toestel wordt nog deze maand aan TAP geleverd.

Speciaal
Naast het bekende groen-wit-rode kleurenschema hebben de vliegtuigen de opdruk A330neo / first to fly meegekregen. Hiermee wil Airbus de speciale rol van de toestellen benadrukken.

Inrichting
TAP richt de vliegtuigen in met een drie klassen interieur. De Airbussen bieden plaats voor 304 passagiers en zijn voorzien van de nieuwe ‘Airspace by Airbus’ cabine. “We zijn enorm trots dat we de eerste maatschappij zijn. Onze passagiers en flightcrews kijken er enorm naar uit om dit nieuwe design te mogen ervaren”, zei Trey Urbahn, chief commercial officer bij TAP, eerder.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button