fbpx
Flight ReportsNaast het nieuws

Flight report: Etihad Airways First Class 787-9 | Video

Airline: Etihad Airways
Route: Singapore – Abu Dhabi
Toestel: Boeing 787-9 Dreamliner
Klasse: First Class
Service: Full Service
Beoordeling:

Vorig jaar vloog YouTuber NeverNotFlying, gastredacteur bij Up, een rondje in Zuid-oost Azië. De route ging van Amsterdam via Parijs onder andere naar Vietnam, Bali en Bangkok. Dit artikel gaat over de eerste vlucht die weer in de richting van Europa gaat; van Singapore naar Abu Dhabi.

Pre-Flight
Etihad heeft geen eigen lounge op Singapore en gebruikt de SATS Premier Lounge. Die lounge is oké als Business Lounge, maar de First Class faciliteiten zijn onder de maat. In plaats van eten in de lounge was het toch maar een hapje halen bij de McD…

De vlucht: Stoel & Service
De First Class stoel op de Dreamliner is nauwer dan die op bijvoorbeeld de 777, doordat ook de 787 wat nauwer is. Etihad lost het ruimteprobleem op door de rijen afwisselend naar voren en naar achter te laten ‘kijken’. Voor benen heb je immers minder ruimte nodig en door op deze manier de stoel ‘in elkaar’ te schuiven past het allemaal net. De stoel zelf is prima en comfortabel.

Het was een avond-vlucht en daarom werd er een 5-gangen dinner-service aangeboden. Het eten smaakte prima. De landing in Abu Dhabi was rond 23:00, net daarvoor was er nog een ‘snack’ – de Eithad Steak Sandwich. Voor een vlucht van krap 7 uren was de kaart indrukwekkend uitgebreid. De cabin-crew was vriendelijk, maar doordat de First Class cabin vol zat, was de dinner-service een beetje langzaam en was er niet heel veel ruimte voor persoonlijk contact.

Prijs/Kwaliteit
Het ticket werd betaald met American Airlines miles (American is een partner van Etihad). Voor 60.000 miles vloog NeverNotFlying in Business met Cathay, deze vlucht in First met Etihad en ten slotte nog een vlucht met Etihad, naar Caïro.

Video

Deze video is door YouTube-kanaal NeverNotFlying beschikbaar gesteld voor Up. NeverNotFlying heeft nog veel meer flight report video’s in Economy, Business en First! Subscribe nu!

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Sieto van der Heide

Redacteur / YouTuber. Sieto maakt sinds 2015 video's voor zijn YouTube-kanaal NeverNotFlying en deelt die video's ook op Up. Vliegt graag in first class, maar businessclass of economy is ook prima, zolang het maar vaak en ver is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button