AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

American MD-80’s mogelijk vervangen door A319’s

De McDonnell Douglas MD-80 bij American Airlines wordt langzaam maar zeker uitgefaseerd. Eind 2019 zijn de toestellen uit de vloot verdwenen, zo is de planning.

American bekijkt nu de mogelijkheden om het gat in capaciteit tijdelijk op te kunnen vangen. Er wordt gekeken om ter vervanging tweedehands Airbus A319’s in te zetten, meldt ch-aviation.

Nieuw
De toestellen zouden op korte termijn het meest geschikt zijn qua operationele kosten en capaciteit. Volgens topman Robert Isom blijft de focus binnen de maatschappij wel op de aanschaf van nieuwe vliegtuigen, maar is dit een passende oplossing voor de komende jaren.

MD-80
American heeft momenteel 125 A319’s in gebruik waarmee het de grootste gebruiker van het type ter wereld is. Tegen het eind van 2019 moeten alle 45 MD-80’s uitgefaseerd zijn. Voor de lange termijn heeft American een order uitstaat voor 100 A321neo’s.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button