fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Gulf Air waagt zich op trans-Atlantische route

Gulf Air uit Bahrein wil een route naar Noord-Amerika openen. Dat is onderdeel van de langetermijnvisie van de maatschappij, zo zei topman Krešimir Kučko. Tot het zover is komen er eerst nog enkele bestemmingen dichterbij huis bij.

Uitbreiding
Dit jaar worden acht nieuwe bestemmingen geopend waaronder Bangalore en Sharm El-Sheikh. De frequentie op de populaire routes wordt ook verhoogd. Verder wacht Gulf Air op de levering van 39 nieuwe vliegtuigen bij Boeing en Airbus, waarvan zeven voor het einde van dit jaar in gebruik moeten worden genomen: vijf Boeing 787-9 Dreamliners en twee A320neo’s.

“Met deze ontwikkeling is er een grote positieve verandering aan het ontstaan”, schrijft de luchtvaartmaatschappij. Gulf heeft lange tijd rode cijfers genoteerd, terwijl beoogde concurrenten uit de Golfregio goed presteerden.

2023
De ambities zijn groot. Na 2023 moet het netwerk fors zijn uitgebouwd tot 60 bestemmingen en worden luchthavens in Noord-Amerika aangevlogen, zo is de doelstelling. Daar ontmoet de airline concurrenten als Qatar, Emirates en Etihad die op Amerikaanse routes moeite hebben marktaandeel te winnen. Om de maatschappij beter te profileren wordt gewerkt aan een nieuw merkimago, zo lichtte de ceo toe.

Gulf heeft momenteel een vloot volledig bestaande uit Airbussen: 16 A320’s, zes A321’s en zes A330-200’s.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button