NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Mogelijk duizenden banen weg bij Airbus’

Airbus overweegt fors te snijden in het banenbestand, omdat de verkoop van vliegtuigen is afgenomen. Er verdwijnen mogelijk 3.600 banen bij de vliegtuigfabrikant. Dat schrijft het Franse blad Challenges.

A380
De grootste tegenvallers merkt het bedrijf bij de productielijn van de A380 en het militaire transportvliegtuig A400M. De bouw Superjumbo was bijna stilgelegd vanwege te weinig orders, al zorgde Emirates vorig jaar ervoor dat het programma voorlopig gered is.

Frankrijk
Desondanks is dit niet voldoende om al het personeel aan het werk te houden. De banen zouden vooral verdwijnen buiten Frankrijk, zoals in de Britse fabriek in Filton en in het Duitse Bremen.

Woensdag stapt Airbus naar de ondernemingsraad, na afloop maakt het bedrijf meer bekend over de plannen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close