fbpx
IncidentenNaast het nieuws

Zwarte dozen gecrashte ATR72 terecht

De zwarte dozen van de ATR72 van Aseman Airlines, die twee weken geleden crashte, zijn gevonden. Dat maakte de Iraanse staatspersbureau IRNA bekend. Bij de ramp kwamen alle 66 inzittenden om het leven.

Bergachtig
Reddingswerkers spoorden de vluchtdatarecorders op in het bergachtige gebied waar het vliegtuig tegen een bergwand aan vloog. De zwarte dozen zijn overgedragen aan de onderzoeksautoriteit. De komende tijd worden de recorders geanalyseerd.

Aan de grond
De Iraanse luchtvaartautoriteit besloot na de ramp om de toestellen voorlopig aan de grond te houden. “Om te zorgen dat de veiligheid van dit toestel verbeterd, moeten de vluchten gestopt worden”, stelde de organisatie.

Verouderde vloot
Het betreffende toestel met registratie EP-ATS was 24 jaar oud. Het keerde een paar maanden voor de ramp terug in dienst, na zeven jaar aan de grond te hebben gestaan. Aseman Airlines heeft een vloot van vier ATR’s. De toestellen zijn gebouwd tussen 1993 en 2003.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button