fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Reizigers kunnen overstappen tussen Ryanair en Aer Lingus

Passagiers kunnen voor het eerst op één ticket met zowel Ryanair als Aer Lingus reizen en in Dublin overstappen. De twee Ierse maatschappijen hebben hierover een samenwerkingsovereenkomst getekend, zo meldt The Sunday Times.

Samenwerking
Met de nieuwe samenwerking kunnen reizigers bijvoorbeeld met Ryanair vanuit Oost-Europa naar Dublin vliegen om daar op een vlucht van Aer Lingus te stappen naar New York. De bagage wordt van het ene naar het andere vliegtuigen gestuurd, zodat de reizigers niet zelf hun bagage van de band hoeven te halen en daarna weer in te checken op de volgende vlucht. Concurrent easyJet biedt sinds enkele maanden een vergelijkbare overstapservice aan op Gatwick. Daar moeten passagiers wel de koffers van de band halen en weer inleveren.

Dublin
De samenwerking tussen de twee Ierse maatschappijen, als deze succesvol blijkt te zijn, kan ervoor zorgen dat de luchthaven van Dublin een grotere internationale hub wordt dan dat het nu is. Zowel reizigers vanuit de Verenigde Staten als vanuit Europa kunnen op de luchthaven van Dublin overstappen op een vlucht naar hun eindbestemming.

Derde
Een derde partij zal garant staan voor eventuele kosten als reizigers hun aansluitende vlucht missen. Dit was voor Michael O’Leary, topman bij Ryanair, eerder een reden om geen soortgelijke samenwerking aan te gaan. Vorig jaar werden gesprekken met Norwegian Air Shuttle hierover stop gezet. Het is nog onduidelijk welke partij dat is. Voor de hand ligt dat het het vliegveld wordt. Zo heeft easyJet het ook geregeld.

Succes
Stephen Kavanagh, ceo van Aer Lingus zegt over de samenwerking: “We zullen het op de markt uitproberen. Als het succesvol is, zullen we leven met de problemen van succes. Zo niet, dan leren we hier een les uit en gaan we gewoon verder”.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button