IncidentenNieuwsProfessional

Russische Antonov-26 neergestort in Syrië

Rond 15:00 lokale tijd (13:00 uur Nederlandse tijd) is in de Syrische plaats Latakia een Russisch militair transportvliegtuig, een Antonov-26, neergestort op de Syrische vliegbasis Khmeimim die nu door het Russische leger gebruikt wordt, zo meldt Al Jazeera.

Overleden
Bij de crash kwamen alle 32 inzittenden om het leven, zo laat de Russische minister van defensie weten. Het transportvliegtuig stortte neer tijdens het landen op de Russische basis in Syrië. Van de 26 passagiers en 6 crewleden overleefde niemand het ongeluk.

Oorzaak
Er is nog geen definitieve oorzaak bekend gemaakt, maar er wordt gesproken over een technisch mankement. De Russische autoriteiten zeggen een volledig onderzoek in te stellen. Het vliegtuig zou zo’n 500 meter voor de landingsbaan neergestort zijn.

Februari
Vorige maand gebeurde er ook al een ongeluk met een Antonov toestel. De An-148 stortte neer nabij Moskou. Van de 71 inzittenden overleefde niemand de crash.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen