fbpx
CargoIncidentenLiefhebberNieuws

Spectaculaire overval op Lufthansa cargo in Brazilië

Op de internationale luchthaven Campinas in Brazilië heeft zondag 4 maart een spectaculaire overval plaatsgevonden. Er werd een zak met geld ter waarde van 5 miljoen dollar buit gemaakt, die met Lufthansa Cargo naar Zürich zou gaan, zo meldt aerotelegraph.

Bewakers
De vijf overvallers hadden de overval goed voorbereidt. De Toyota Hilux, waarin de criminelen het vliegveld opreden, was gespoten in de kleuren van de beveiligingswagens die op de luchthaven rijden. De overvallers deden zich voor als bewakers.

Gat
De criminelen knipten een stuk hek open van zes meter breed om met de auto het vliegveld op te komen. Onderweg naar de cargo terminal kwamen ze een voertuig van de echte bewakingsfirma tegen. Onder bedreiging van vuurwapens werden de beveiligers gevangen genomen.

Zak
Nadat de bewakers overmeesterd waren, reden de overvallers naar de terminal waar de vracht wordt afgehandeld. De mannen wisten wat ze zochten en liepen rechtstreeks op een zak af die in de MD-11 van Lufthansa Cargo geladen moest worden. Ze namen de zak met 5 miljoen dollar (4,05 miljoen euro) aan contant geld en reden daarna van het vliegveld af.

Politie
Volgens de Braziliaanse politie ontkwamen de overvallers met het geld. De hele overval werd binnen zes minuten uitgevoerd. Het geld, dat vanuit het São Paulo Guarulhos vliegveld naar de luchthaven Campinas werd vervoerd, had als eindbestemming Zürich.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button