AirlinesNieuwsProfessional

Wizz noteert hoogste stijging passagiers in februari

In de maand februari vervoerden de vier prijsvechters, Ryanair, Wizz Air, Norwegian en easyJet allemaal meer passagiers dan dezelfde maand het jaar daarvoor. Wizz Air zag echter de hoogste stijging met 23,5 procent meer vervoerde passagiers in februari.

Wizz Air
De Hongaarse low-cost maatschappij vervoerde 2,12 miljoen passagiers in februari. Een stijging van 23,5 procent ten opzichte van dezelfde maand het jaar daarvoor. De bezettingsgraad daalde met 0,7 procentpunt naar 91,2 procent.

Norwegian
Luchtvaartmaatschappij Norwegian vervoerde 11 procent meer passagiers afgelopen maand ten opzichte van februari 2017. Er vlogen 239.663 meer passagiers, een stijging van 11 procent, met Norwegian dan in februari vorig jaar. Het totaal aantal vervoerde passagiers komt hiermee op 2,33 miljoen te liggen. De bezettingsgraad daalde met 2 procentpunten naar 84,3 procent.

Ryanair
De Ierse airline zag 5 procent meer passagiers aan boord van hun vliegtuigen in februari. Vorig jaar reisden er nog 8,2 miljoen passagiers met de maatschappij, dit jaar waren dat er 8,6 miljoen. Bij Ryanair bleef de bezettingsgraad gelijk aan vorig jaar met 95 procent.

easyJet
EasyJet noteerde de laagste stijging aan vervoerde passagiers met 4 procent. Er vlogen afgelopen maand 5.552.255 reizigers met de Britse lowbudgetmaatschappij. De bezettingsgraad steeg 1 procentpunt naar 93 procent.

Passagiers
Qua aantal vervoerde passagiers staat Ryanair bovenaan met 8,6 miljoen reizigers. Op de tweede plaats staat easyJet met een dikke 5,5 miljoen passagiers. De derde plaats is voor Norwegian met 2,33 miljoen reizigers en de hekkensluiter is Wizz Air met 2,12 miljoen vervoerde passagiers in februari.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen