fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Enige klant voor kleinste A330neo kiest toch voor Boeing

Hawaiian Airlines, de enige potentiële klant voor de Airbus A330neo-800, de kleinste variant van de A330 familie, kiest toch voor Boeing. De maatschappij bestelt tien 787-9’s, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

A330neo
De A330neo, de kleinste variant van de A330neo familie blijkt geen succes. Hawaiian bestelde zes vliegtuigen van dit type en was hiermee de enige maatschappij die een order voor de -800 plaatste. Nu trekt de maatschappij zich terug en haalt 10 nieuwe vliegtuigen bij Boeing. Toch wil Airbus een eerste vlucht met het testtoestel uitvoeren om certificering te krijgen, waarschijnlijk ergens halverwege dit jaar.

Boeing
De Amerikaanse vliegtuigbouwer laat weten dat Hawaiian Airlines tien 787-9’s wil kopen met een gezamenlijke waarde van 2,82 miljard dollar (2,27 miljard euro). Ook heeft de airline de rechten om nog tien 787-9’s te kopen.

787-9
De Dreamliners die Hawaiian in de toekomst inzet op middellange en lange vluchten, bieden ruimte aan 290 passagiers. De afstand die het toestel kan overbruggen is 14.140 kilometer.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button