AirlinesKLMLiefhebberNieuwsNL nieuws

KLM 747 Calgary vliegt deze week laatste passagiersvlucht

De Calgary, één van de KLM 747’s, vliegt op donderdag 8 maart voor de laatste keer vanuit Schiphol met passagiers aan boord. De bestemming van deze laatste passagiersvlucht is Hong Kong, zo laat een woordvoerder van KLM weten aan Up in the Sky.

Vlucht
De Boeing 747-400 van KLM met de naam Calgary is de elfde 747 die uitgefaseerd wordt. Daarmee is de helft van de oorspronkelijke 22 Boeing 747’s van KLM, die op passagiersvluchten worden ingezet, uit dienst genomen. De laatste vlucht voor het toestel vindt plaats op vrijdag 9 maart.

Schiphol
Vanuit Schiphol vliegt de 747 om 17:40 naar Hong Kong, waar het toestel op vrijdag 9 maart om 11:50 uur lokale tijd landt. Later op de dag vliegt de Boeing als vlucht KL888 nog terug naar Amsterdam waar de ‘Queen of the Skies’ om 18:55 uur Nederlandse tijd verwacht wordt.

Calgary
Een groep Canadese spotters bepleitte via een YouTube-filmpje dat dit toestel nog voor die tijd de stad waar het zijn naam aan te danken heeft, zou aandoen. Die hoop is tevergeefs, zo laat een woordvoerder van KLM desgevraagd weten. “Helaas niet. We snappen het verzoek, maar dat is operationeel niet haalbaar.”

2021
Het was eerst in KLM’s planning om de 747’s in 2020 uit te faseren, maar dat is een jaar opgeschoven. Het is waarschijnlijk de PH-BFY die aan het einde van het zomerseizoen in 2021 als laatste wordt uitgefaseerd. De precieze data zijn volgens de woordvoerder nog niet bekend. De maatschappij heeft in 2021 de 747’s een halve eeuw in dienst. In januari 1971 kwam de eerste, een Boeing 747-200.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/