AirlinesEditors choiceIndustrieNieuwsProfessional

KLM Cityhopper onderzoekt mogelijkheid cabine-upgrade

KLM Cityhopper overweegt om andere stoelen te plaatsen in de Embraer E190’s van de maatschappij, zo vertelt Hans Werner, de vice president van technische services en vloot ontwikkeling bij KLM Cityhopper, aan Flightglobal. Als dit door zou gaan, zou dat een onderdeel van zijn van een potentiële cabine-upgrade.

Onderzoek
KLM Cityhopper is in de onderzoekende fase om de Embraer toestellen een ‘midlife upgrade’ te geven. Volgens een woordvoerder van KLM is er nog geen beslissing genomen of, en zo ja wanneer, deze upgrade plaatsvindt. Als de upgrade doorgaat wordt er ook gekeken naar de mogelijkheid om meer stoelen in de toestellen van KLM Cityhopper te plaatsen. “Dit heeft ook te maken met de capaciteit op Schiphol”, aldus de woordvoerder.

Cityhopper
Werner vertelt tegen Flightglobal dat hij “erg bezorgd” is over de kwaliteit van de stoelen van de E-jet toestellen. Cityhopper is in gesprek met Embraer om de pilotenstoelen van E2’s in de E190’s van de maatschappij te plaatsen. Embraer werkt voor de nieuwe generatie E-jets samen met stoelenfabrikant Ipeco.

Zodiac
De stoelen die in vliegtuigen van de eerste generatie E-Jets van Embraer geplaatst worden, komen van het Mexicaanse Zodiac. Zij leveren de stoelen, maar produceren er zelf geen. Volgens Werner is de stoelwisseling, en hiermee ook de wisseling van de stoelenproducent, “een serieuze overweging”. “Zodiac heeft de afgelopen jaren klanten uit het oog verloren.”

Certificaat
Voor het installeren van nieuwe passagiersstoelen is een aanvullend typecertificaat vereist, aangezien Zodiac de enige fabrikant is die gecertificeerd is voor eerste generatie E-Jets.

Boeing
Begin dit jaar kondigde Boeing aan samen te werken met het Ierse Adient met betrekking tot de productie van stoelen voor vliegtuigen. De joint venture richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van stoelen voor luchtvaartmaatschappijen en leasebedrijven. Volgens beide bedrijven is de gedeelde expertise in het beheer van wereldwijde productielijnen een groot voordeel.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button