fbpx
MilitairNaast het nieuwsProfessional

Levering Boeing KC-46 tanker loopt weer vertraging op

De levering van het KC-46 tankvliegtuig van Boeing aan de Amerikaanse luchtmacht wordt naar alle waarschijnlijkheid opgeschoven naar later dit jaar, zo meldt Reuters op basis van bevindingen van de Amerikaanse luchtmacht.

Vertraging
De KC-46 tanker van Boeing zou eigenlijk 14 maanden geleden al aan de Amerikaanse luchtmacht (USAF) geleverd moeten worden, maar verschillende problemen gooiden roet in het eten. Nu verwacht de USAF de tanker pas over 8 maanden in ontvangst te kunnen nemen.

Samenwerken
Volgens een woordvoerster van de Amerikaanse luchtmacht: “blijft de luchtmacht samenwerken met Boeing om, indien nodig, tijdschema’s te ontwikkelen om het programma te versnellen. Deze mogelijke vertragingen zullen niet leiden tot extra programmakosten voor de belastingbetaler.”

Vertrouwen
Ondanks de dreigende vertraging lijkt de Air Force vertrouwen te houden in het project. In de budgetaanvragen voor 2018 is 93,8 miljoen dollar gereserveerd voor de test- en ontwikkelingsfase en 2,6 miljard dollar voor een vervolgcontract voor nog eens vijftien KC-46’s.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button