fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessional

Virgin Atlantic ziet af van bestelling A380’s

Virgin Atlantic heeft de bestelling van zes Airbus A380’s officieel geannuleerd, zo meldt flightglobal.

Bestelling
De bestelling voor zes A380’s die al in 2001 geplaatst werd, is door Virgin Atlantic geannuleerd. De maatschappij bevestigd het bericht door aan te geven dat: “nadat we een grondig onderzoek naar onze vloot hebben gedaan, hebben we besloten om onze bestelling van zes A380’s niet door te zetten”.

2001
Virgin was een van eerste klanten voor de Airbus A380. In 2001 tekende de maatschappij voor zes van de superjumbo’s maar verplaatste steeds de leveringsdatum. De A380’s zouden eigenlijk in 2006 aan Virgin geleverd worden. Nu is de bestelling na al die jaren geannuleerd.

A350-1000
De Britse maatschappij zegt “te discussiëren” om extra A350-1000’s te bestellen. Virgin ontvangt volgend jaar de eerste twaalf A350-1000’s die het eerder bestelde. Virgin: “Wij zijn van mening dat de A350-1000 het beste is voor onze klanten en ons netwerk, en ons in staat zal stellen om de koolstofemissies van onze vloot te verminderen door onze voortdurende investering in stillere en zuinigere vliegtuigen”.

A380
Met de beslissing van Virgin komt het aantal bestelde A380’s op 331 te liggen, waarvan er 222 al aan klanten zijn geleverd. Airbus hoopt dit jaar twaalf superjumbo’s te leveren. Vanaf 2020 wil de vliegtuigbouwer de productie van het vliegtuig terugschroeven naar zes per jaar.

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button