fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Volledig vrouwelijke crews op Internationale Vrouwendag

Het is Internationale Vrouwendag, om deze dag extra aandacht te geven, en hiermee een signaal voor de gelijkheid tussen mannen en vrouwen te geven, vliegen verschillende maatschappijen met volledig vrouwelijke crews.

Lufthansa
Zes volledig vrouwelijke crews van Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines, vliegen vandaag de passagiers naar hun bestemming. De vluchten vertrekken uit Frankfurt, München, Düsseldorf, Wenen, Zürich en Brussel. Bij Lufthansa is zo’n 6 procent van de piloten vrouw, net zoals 80 procent van de cabine crew.

Brussels
Bij Brussels Airlines is over alle afdelingen genomen de meerderheid van werknemers vrouwelijk, namelijk 51,6 procent. Volgens de airline heeft Brussels met 10 procent vrouwelijke piloten het hoogste percentage in de luchtvaartindustrie. Naast de vlucht naar Berlijn wordt er ook met een volledig vrouwelijke crew naar Abidjan in Ivoorkust en Accra in Ghana gevlogen.

EasyJet
EasyJet heeft vandaag 106 vrouwelijke piloten ingeroosterd die vanuit 24 verschillende basissen meer dan 300 vluchten vliegen. Tijdens deze vluchten vervoeren zij zo’n 45.000 passagiers naar hun bestemming. Daarnaast worden er op 16 verschillende vluchten volledig vrouwelijke crews ingezet.

Norwegian
Norwegian lanceerde op 6 maart het eerste vrouwelijke in-flight entertainment comedy kanaal. Het kanaal is beschikbaar op alle long-haul vluchten van Norwegian. Op het kanaal zijn allerlei sketches van vrouwelijke comédiennes te bekijken, alsook series en films gemaakt door vrouwen.

Emirates
Ook luchtvaartmaatschappij Emirates zet de vrouwelijke werknemers extra in de schijnwerper. Via onderstaande video willen ze hun vrouwelijke collega’s bedanken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button