AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

American faseert in 2 jaar 45 Boeings uit

American Airlines neemt de komende twee jaar afscheid van 45 oude vliegtuigen. Dit meldt Bloomberg. American heeft een grote vloot Boeing 737’s, maar vervangt die de komende jaren deels door Airbussen.

De vloot van de grootste Amerikaanse maatschappij bestaat onder andere uit meer dan 300 Boeing 737’s. Een deel van die toestellen is in 1999 afgeleverd. “Het is een leeftijdsgebonden besluit”, stelt een woordvoerder van American. “Sommige toestellen hebben we in 1999 al afgenomen.”

De 737’s van American bieden plaats aan 154 passagiers en zijn geleverd tussen begin 1999 en eind 2017. De oudste toestellen

Order
American heeft bij Airbus een order uitstaan voor vijftig A321neo’s en door Boeing worden veertig 737 MAX’s gebouwd. Die toestellen moeten geleverd worden vanaf 2020.

Vloot
De maatschappij heeft nu een vloot van 950 toestellen en wil dat niveau ook zo houden. Om dat te doen wordt ook afscheid genomen van de MD-80’s. Die toestellen worden ook vervangen door de nieuwe narrowbody’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/