AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Gezagvoerder American valt grondpersoneel aan

Een gezagvoerder van American Airlines is donderdag aangehouden in Sao Paulo nadat hij op de luchthaven een medewerker van het grondpersoneel aanviel. Door de actie van de gezagvoerder liep de vlucht uren vertraging op, meldt The Daily Mail.

Het incident gebeurde volgens de Britse krant donderdag. De piloot zou met zijn crew een vlucht uitvoeren van Sao Paulo naar Miami.

Aviobrug
De co-piloot van de vlucht probeerde de aviobrug te verstellen, terwijl deze al wel aangekoppeld was. De gezagvoerder hielp hem daarbij. Toen een medewerker daar iets van zei, zou de piloot haar hebben aangevallen en haar bij de nek gegrepen hebben.

Geannuleerd
Voor zover bekend, raakte de vrouw niet gewond. De vlucht, die snel zou vertrekken, werd geannuleerd. Het vliegtuig vertrok uiteindelijk met 27 uur vertraging vanuit Sao Paulo.

Aangeklaagd
De vlieger werd door de Braziliaanse politie gearresteerd. Hij wordt aangeklaagd voor het toebrengen van letsel. Als hij schuldig bevonden wordt, hangt hem een gevangenisstraf van 3 tot 12 maanden boven het hoofd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close