Overig nieuwsProfessional

“IndiGo overweegt aankoop vijftig A330neo’s”

De Indiase low-cost carrier IndiGo overweegt een grote order voor A330’s te plaatsen bij Airbus. Hiermee kan het bedrijf long-haul vluchten aanbieden.

De maatschappij heeft interesse in de A330neo, meldt Bloomberg op basis van bronnen binnen IndiGo. Op basis van de catalogusprijzen, krijgt Airbus voor de order 13 miljard dollar.

Airbus
IndiGo is een trouwe Airbus-klant en heeft meer dan 150 A320’s. De carrier praat al langere tijd met Airbus over een long-haul vloot. Volgens één van de bronnen kan de order in juni bekendgemaakt worden.

Long-haul
Op de short-haul afstanden heeft India veel grote maatschappijen. Met name low-cost carriers als IndiGo en Vistara Air zijn groot. Op de long-haul vluchten van en naar India hebben vooral buitenlandse maatschappijen een groot aandeel.

Opsteker
Voor Airbus zou een order een flinke opsteker betekenen. De A330neo verkoopt niet zoals de vliegtuigbouwer gewenst had. De kleinste variant van de A330neo is inmiddels uit de orderboeken verdwenen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen