AirlinesNieuwsProfessional

Laagste wereldwijde passagiersgroei januari sinds 2014

De International Air Transport Association (IATA) heeft de wereldwijde passagierscijfers bekend gemaakt van de maand januari, daaruit blijkt dat het de laagste groei is sinds 2014.

Nieuwjaar
Het aantal kilometers dat in januari van dit jaar door passagiers gevlogen werd, steeg met 4,6 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het is de laagste groei sinds 2014. Volgens IATA heeft dit te maken met het Chinese nieuwjaar, dat in 2018  later viel dan normaal. Hierdoor gebruikten minder mensen in China het vliegtuig. IATA schat dat het later vallen van het Chinese nieuwsjaar twee vijfde van de groeivermindering vertegenwoordigd.

Handelsoorlog
Alexandre de Juniac, hoofd van IATA, kijkt naar de rest van het jaar: “Ondanks het langzamere begin, ondersteunt het economische momentum de stijgende passagiersvraag in 2018. Dat gezegd hebbende, zorgen over een mogelijke handelsoorlog waarbij de Verenigde Staten betrokken zijn, zouden een ernstig dempend effect kunnen hebben op het wereldwijde marktvertrouwen, dat overgaat in de vraag naar vliegreizen”.

Europa
Van alle passagiers op de wereld die met het vliegtuig reisden in januari, nam 26,5 procent het vliegtuig in Europa. Hiermee zijn de Europeanen de tweede grootste gebruikers van vliegreizen. Op de eerste plaats staat Azië, waar 33,7 procent van alle reizigers het vliegtuig nam. De derde plaats gaat naar Noord-Amerika met 23,5 procent.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close