fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Laagste wereldwijde passagiersgroei januari sinds 2014

De International Air Transport Association (IATA) heeft de wereldwijde passagierscijfers bekend gemaakt van de maand januari, daaruit blijkt dat het de laagste groei is sinds 2014.

Nieuwjaar
Het aantal kilometers dat in januari van dit jaar door passagiers gevlogen werd, steeg met 4,6 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het is de laagste groei sinds 2014. Volgens IATA heeft dit te maken met het Chinese nieuwjaar, dat in 2018  later viel dan normaal. Hierdoor gebruikten minder mensen in China het vliegtuig. IATA schat dat het later vallen van het Chinese nieuwsjaar twee vijfde van de groeivermindering vertegenwoordigd.

Handelsoorlog
Alexandre de Juniac, hoofd van IATA, kijkt naar de rest van het jaar: “Ondanks het langzamere begin, ondersteunt het economische momentum de stijgende passagiersvraag in 2018. Dat gezegd hebbende, zorgen over een mogelijke handelsoorlog waarbij de Verenigde Staten betrokken zijn, zouden een ernstig dempend effect kunnen hebben op het wereldwijde marktvertrouwen, dat overgaat in de vraag naar vliegreizen”.

Europa
Van alle passagiers op de wereld die met het vliegtuig reisden in januari, nam 26,5 procent het vliegtuig in Europa. Hiermee zijn de Europeanen de tweede grootste gebruikers van vliegreizen. Op de eerste plaats staat Azië, waar 33,7 procent van alle reizigers het vliegtuig nam. De derde plaats gaat naar Noord-Amerika met 23,5 procent.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button