AirlinesIndustrieOverig nieuws

VS en Brazilië maken meer vluchten mogelijk

Braziliaanse en Amerikaanse lcuhtvaartmaatschappijen mogen meer vluchten uitvoeren tussen beide landen. De regeringen van de VS en Brazilië hebben een Open Skies verdrag getekend. Dit melden diverse media.

De Braziliaanse senaat keurde eerder deze week het Open Skies verdrag goed. Hierdoor mogen luchtvaartmaatschappijen uit beide landen onbeperkt vluchten aanbieden. De VS is een populaire bestemming voor Braziliaanse toeristen.

2011
Het verdrag werd in 2011 ook al ondertekend, maar stuitte toen op veel verzet. De vrees was destijds dat Braziliaanse airlines teveel nadeel zouden ondervinden van het akkoord.

Partnership
De ondertekening maakt de weg vrij voor een partnership tussen American Airlines en LATAM Airlines. Beide carriers zijn tevreden met het nieuwe akkoord. “Open Skies afspraken hebben bewezen dat ze voor meer reismogelijkheden en competitie zorgen”, aldus American-ceo Doug Parker.

Voordelen
De ceo van LATAM ziet vooral voordelen voor de Brazilianen. “Van deze deal profiteert de hele Brazilaanse samenleving. Dit is fundamenteel voor de ontwikkeling van de nationale luchtvaart”, stelt Jerome Cadier.

Kritiek
De zorgen over de concurrentie zijn in Brazilië nog niet helemaal weggenomen, meldt Bloomberg. Vanuit diverse hoeken klinkt de kritiek dat Braziliaanse airlines niet kunenn concurreren met de Amerikaanse carriers. Hierdoor zullen de Braziliaanse airlines marktaandeel verliezen, stellen de critici.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen