fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigenVliegvelden

Brazilië klaar voor meer A380’s

Het aantal vliegvelden in Brazilië dat de Airbus A380 kan ontvangen is gestegen van 3 tot 15. De nationale luchtvaartautoriteit ANAC heeft twaalf vliegvelden goedkeuring gegeven voor de ontvangst van de Superjumbo. Daarmee zijn de luchthavens ook geschikt voor de Boeing 747-8.

Eisen
Er zijn geen grootschalige infrastructurele maatregelen genomen om de goedkeuring te ontvangen. ANAC heeft de specificatie-eisen op een aantal punten versoepeld. Tot dusver waren alleen de luchthavens van Sao Paulo, Rio de Janeiro en Curitiba geschikt voor de toesteltypes.

45 meter
Onder de oude regels moest de landingsbaan een breedte hebben van 60 meter en een extra vrije ruimte van 150 m hebben aan het einde van de baan, de ‘overrun area’. Ter vergelijking, op Schiphol heeft alleen de Polderbaan een breedte van 60 meter. De overige banen, waar de A380 ook deels gebruik van maakt, zijn 45 meter breed.

In Brazilië mogen volgens de nieuwe specificaties ook A380’s en 747-8’s landen op banen van 45 meter breed.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button