NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Dick Benschop voorgedragen als nieuwe Schiphol-topman

Dick Benschop is voorgedragen als nieuwe president-directeur van Schiphol. De raad van commissarissen van Schiphol heeft dat bevestigd. Benschop volgt daarmee Jos Nijhuis op die per 1 mei vertrekt.

Momenteel is Benschop nog in dienst bij Shell. Daar bekleedt hij de functie Vice President Non-Operated Ventures. Tussen 2011 en 2015 was hij president-directeur van Shell Nederland.

Consultatie
Voordat de nieuwe CEO van Schiphol aan de slag kan moet het ministerie van Financiën onder leiding van minister Wopke Hoekstra nog goedkeuring verlenen. Het ministerie is met 70 procent grootaandeelhouder van de luchthaven.

Politiek
Benschop was van 1998 tot 2002 in het tweede kabinet-Kok staatssecretaris Buitenlandse Zaken, namens de PvdA. In 2002, na de Tweede Kamerverkiezingen nam hij afscheid van de politiek. Korte tijd later trad Benschop in dienst bij Shell.

2020
Voor Benschop wacht een lastig parket. Hij moet met de politiek en de omwonenden van Schiphol een plan maken voor de groei na 2020. Tot die tijd mogen er maximaal 500.000 vluchten plaatsvinden op de nationale luchthaven. Ook is de uitbreiding van Lelystad, dat is uitgesteld tot 2020, een belangrijk agendapunt voor het volle Schiphol.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen