AirlinesNieuwsProfessional

Norwegian wil vanuit Argentinië en Londen naar Brazilië

Norwegian zet het komende jaar vol in op de markt in Zuid-Amerika. De maatschappij wil vanuit Argentinië flink uitbreiden en mikt ook op vluchten van Londen naar Brazilië, meldt Bloomberg.

De Noorse carrier richtte eind januari Norwegian Argentina op. Met het Argentijnse filiaal wil de maatschappij voet zetten op Zuid-Amerikaanse bodem. Van de Argentijnse overheid mag de carrier 153 routes openen. Een groot deel daarvan zijn internationale routes.

Dat gaat ook gebeuren, stelt ceo Bjorn Kjos. “Er zijn andere belangrijke landen in Zuid-Amerika die nu niet goed bediend worden”, zegt hij. Norwegian evalueert nu welke landen verder interessant zijn.

Londen
Norwegian begon half februari vluchten van Londen naar Buenos Aires. Volgens Kjos komt daar ook een route van Londen naar Brazilië bij. Naar welke stad die vlucht gaat, is niet duidelijk. Vanuit Londen zijn al directe routes naar Rio de Janeiro en Sao Paulo.

Argentinië
Hoewel de maatschappij van de Argentijnse overheid 153 routes mag openen, krijgt Norwegian niet alle medewerking. Er wordt in Argentinië een basisprijs gerekend voor tickets en de luchthavenbelastingen zijn hoger dan in omringende landen.

Personeel
Doordat de zomer in zuid-Amerika in de wintermaanden valt, valt het hoogseizoen in het Europese laagseizoen. Kjos ziet daardoor mogelijkheden om de vloot uit te wisselen. Een scenario waarbij personeel het ene deel van het jaar in Europa werkt en het andere deel in Zuid-Amerika, noemt hij “een ideaal scenario”.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen