fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Turkish Airlines bestelt 60 widebody’s

Turkish Airlines heeft in totaal 60 nieuwe widebody-vliegtuigen besteld bij Airbus en Boeing. De langeafstandsvloot van de Turkse carrier wordt vernieuwd met 25 Boeing 787-9 Dreamliners en 25 Airbus A350-900’s. Van beide types zijn nog eens vijf toestellen in optie genomen.

Erdogan
De eerste zes vliegtuigen komen al volgend jaar. Vanaf 2020 worden er per jaar gemiddeld tien toestellen aan de vloot toegevoegd. In januari werd door premier Erdogan van Turkije een memorandum van overeenstemming getekend tijdens een bezoek aan Frankrijk. In september vorig jaar bezocht Erdogan de Verenigde Staten waar de intentieverklaring voor nieuwe Dreamliners werd ondertekend.

Afronden
“We zijn verheugd dit proces af te ronden, dat niet alleen voor Turkish Airlines, maar ook voor de luchtvaart in Turkije een mijlpaal oplevert, door deze vliegtuigen te bestellen en toe te voegen aan onze steeds groter wordende vloot”, aldus bestuursvoorzitter van de maatschappij Mehmet İlker Aycı.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button