fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Virgin huurt vliegtuigen wegens motorproblemen 787-vloot

De problemen met de Rolls-Royce Trent 1000-motoren van de Boeing 787’s zorgen voor problemen bij Virgin Atlantic. Alle 15 Dreamliners van de maatschappij kampen met de technische problemen, liet de maatschappij weten tijdens een interview met Bloomberg in Londen.

Virgin heeft vier Airbus A330-200’s en een A340-600 ingehuurd om het capaciteitstekort de komende tijd op te vangen.

Verstoringen
Het aan de grond houden van de vliegtuigen om de motoren te repareren zorgt voor “serieuze verstoringen” in de operaties. De maatschappij moest daarom aankloppen bij partner Delta Air Lines en extra vliegtuigen huren, aldus financieel directeur van Virgin Shai Weiss. Er zijn tegelijkertijd drie 787’s aan de kant gezet.

Vervanging
Delta vervangt Virgin de komende tijd op een aantal routes. De vier A330’s, die vorig jaar nog in gebruik waren bij airberlin, worden gebruikt op routes van en naar Manchester. Verder is een oude A340-600, die na de vlootvernieuwing al aan de kant was gezet, weer tijdelijk in gebruik genomen.

Miljoenen
De onderdelen waardoor de storingen worden veroorzaakt zijn ook toegepast in de Trent 900’s waarmee ook A380’s worden aangedreven. Vorig jaar hadden diverse gebruikers van de Superjumbo te maken met technische problemen in de motoren, wat fabrikant Rolls-Royce uiteindelijk miljoenen kostte.

All Nippon Airways, British Airways en Air New Zealand kregen ook te maken met de motorproblemen bij de Dreamliners.

Aangepast
De kosten zullen naar verwachting komend jaar verder toenemen, doordat er met de problemen bij de Dreamliners extra onderhoudswerk moet worden verricht. Bovendien moeten de motoren stuk voor stuk worden aangepast. Dit zal nog tot 2022 duren, zegt Rolls-Royce.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button