NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Verenigd Koninkrijk steunt export CSeries

Het Verenigd Koninkrijk heeft voor het eerst financiële steun aan Bombardier CSeries gegeven. Dat schrijft persbureau Reuters.

Financiering
Het exportagentschap UK Export Finance zegt dat de financiering voor de vliegtuigen die aan Korean Air worden geleverd banen stimuleert in Belfast, waar de vleugels worden gemaakt. “Het is een klein geldbedrag, maar wel een signaal naar Boeing”, zegt een anonieme bron tegen Reuters.

CSeries
Geruime tijd heeft het exportagentschap Canadese staatssteun aan de uitvoer van de CSeries tegengehouden. Nu Airbus het CSeries-programma heeft gekocht, laat het Verenigd Koninkrijk ook haar interesse zien in de toekomst van de productie. Er werken ongeveer twaalfduizend medewerkers van Airbus in het Verenigd Koninkrijk.

Importheffing
Eerder dit jaar wilde de Amerikaanse internationale handelscommissie ITC importheffing rekenen over de in de VS verkochte CSeries. Na een stemming werd dit plan van tafel geveegd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button